Се прикажуваат сите 2 резултати

Поради тврдоста на достапната вода, предизвикана од присуството на јони на калциум и магнезиум, сè почесто во домовите се јавува потреба за користење на омекнувачи на вода. Омекнувачите се уреди кои ги отстрануваат штетните јони од водата и го подобруваат нејзиниот квалитет.

Вашите апарати во домаќинството што работат со вода – машини за миење садови, машини за перење, бојлери и слично ќе работат подобро и траат значително подолго кога работат со мека вода. Ќе забележите разлика и на вашата кожа и коса – ќе станат меки и сјајни. Вашите сапуни, млека за тело и шампони подобро ќе се пенат и траат подолго во мека вода. Користењето помалку сапун, лосион за тело и шампон на долг рок заштедува пари.